Trgovina

POMEN NAVLAŽENE KOŽE V ČASU RAZSAJANJA VIRUSA COVID-19

Že veš, da je zimski čas za našo kožo posebej obremenjujoče obdobje? Suh zrak, nizke temperature in veter oslabijo kožno bariero, zato nas je večina vsaj enkrat v življenju že trpela zaradi suhe kože ali t. i. kseroze, ki nas ne zaznamuje le fizično, temveč tudi čustveno.

Odkar svet pozna virus COVID-19, je tudi koža tistih srečnežev, ki težav s suho kožo sicer ne poznate, bolj podvržena različnim kožnim spremembam. Nošenje maske namreč lahko povzroči razdraženost, saj se pod masko ustvarja vročina in znoj, kar predvsem pozimi privede do suhe, srbeče in občutljive kože, spet drugi pa opažajo pojav »masken« – aken, ki so posledica nošenja mask. Zaradi maske se z dihanjem in govorjenjem na koži kopiči umazanija, ki povzroči nastanek zamašenih por. Vendar pozor – nečista koža z aknami še ne pomeni, da se ne izsušuje.


Razdrazena koza

Se posledice izsušenosti odražajo le na koži obraza?

Koža na obrazu nikakor ni edina, ki v tem času trpi: zaradi rednega razkuževanja ter mrzlega in suhega zraka, smo vsi občutili razdraženost kože na rokah. Poleg tega se suha koža pojavi tudi drugod po telesu, zelo pogosto na stopalih in golenih, ker je tam manj žlez lojnic in so ti deli bolj izpostavljeni okolju.

Nezadostna hidracija se zato pokaže v obliki suhe, napete in hrapave kože, ki je torej lahko posledica zunanjega (suh in mrzel zrak, pogosto razkuževanje) in tudi notranjega okolja (prehrana, dehidracija, staranje). Zato je za sijočo in zdravo kožo potreben celosten pristop: rešitev za izsušeno kožo je primerna in redna nega, ki zagotavlja ustrezno vlago koži celega telesa tudi od znotraj, kar je še posebej v tem obdobju ključnega pomena.

Kako izboljšati navlaženost kože?

Poleg vlaženja kože na površju je pomembno tudi, da jo odžejaš od znotraj in se pri tem izogibaš dejavnikom, ki vplivajo na izsuševanje kože.

  • Poskrbi, da spiješ zadostno količino vode.
  • Izogibaj se suhemu zraku, npr. z uporabo vlažilnika zraka v obdobju ogrevanja.
  • Namesto vroče kopeli si privošči hitro prho z mlačno vodo.
  • Ko smo ravno pri umivanju – izogibaj se uporabi grobih mil.
  • Uporabi pralni prašek, ki ne vsebuje dišav in barvil, saj ti dodatki dražijo suho kožo.

Ceramidi hialuronska kislina

Vedi, da lahko pomanjkanje učinkovite nege suhost še poslabša, kar negativno vpliva na vlažilno mrežo v globljih plasteh kože, taka koža pa si ne more več privoščiti, da bi skrbela za navlaženost. Zato potrebuješ izdelek, ki upošteva vsa našteta dejstva – prav pri tem ti bodo pomagale kapsule Skin Glow, bogate s ceramidi in hialuronsko kislino. Ne pozabi: zdrava koža je dobro navlažena koža.