Trgovina

Aktivne sestavine v naših izdelkih

 

FITOCERAMIDI

so bistveni za podporo kožne pregrade in zadrževanje vlage. Naši fitoceramidi so visokokakovostni ceramidi, pridobljeni iz riža (Oryza sativa), in so torej brezglutenski. Riževi ceramidi so glede na izvor dokazano najučinkovitejši pri ohranjanju vlage v koži. Njihova uporaba je poleg večje navlaženosti kože pokazala tudi manj drobnih gub in manj srbečice.

HIALURONSKA KISLINA

naravno nastaja v našem telesu in je poleg kolagena in elastina ena od glavnih sestavin vezivnega tkiva, ki obdaja kožne celice ter skrbi za čvrstost in vlaženje. Je namreč močan humektant, ki pritegne vodo v kožo in preprečuje preveliko izgubo vlage v koži. Koža pridobi sijaj in čvrstost.

BIOTIN

ali vitamin B7 je vodotopen vitamin B-kompleksa in je potreben za nastanek keratina, ključnega gradnika las in nohtov. Biotin zato krepi lase in pripomore k manjšemu izpadanju ter prispeva k ohranjanju zdravih nohtov in kože.

NIACINAMID

je topna oblika vitamina B3, ki izboljša prekrvavitev in pretok hranil v lasnih mešičkih ter poveča sintezo keratina in s tem krepi lase, povečuje gostoto las ter jim daje elastičnost in sijaj, obenem pa pomirja kožo lasišča.

CINK

prispeva k ohranjanju zdrave kože, zdravih kosti, las in nohtov. Ima pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema, sintezi beljakovin, kognitivnih funkcijah in celice ščiti pred oksidativnim stresom.

VITAMIN D3

deluje kot hormon, ki povečuje in izboljšuje odpornost imunskega sistema, prispeva k absorpciji kalcija in fosforja, ohranjanja zdravje kosti in zob ter ima pomembno vlogo pri delovanju mišic.

VITAMIN C

je glavni kofaktor pri sintezi kolagena v telesu in je torej pomemben za kožo, ožilje in kosti. Deluje tudi kot antioksidant, samostojno in v kombinaciji z vitaminom E, ter tako organizem varuje pred reaktivnimi prostimi radikali.

MSM – metilsulfonilmetan

imenovan tudi mineral lepote, je prehranska oblika naravnega žvepla s pomembno vlogo pri sintezi keratina, ki je beljakovinska osnova kože, las, nohtov in hrustanca. Zadostne količine žvepla v telesu pomagajo do okrepljenega imunskega sistema, sijoče kože, zdravih las in močnih nohtov. Uspešno uravnava vnetne procese v telesu, iz njega nastaja tudi eden najpomembnejših celičnih oksidantov, glutation, zato je za naše telo zelo pomemben.

PANTENOL

lase okrepi, preprečuje njihovo lomljenje ter vlaži in pomirja razdraženo lasišče, saj poskrbi za hidracijo v globljih plasteh kože in v notranjosti las.

KOFEIN

pripomore k boljši rasti in manjšemu izpadanju las, izboljša prekrvavitev lasnih mešičkov in s tem pripomore k novi in hitrejši rasti. Lasje postanejo močnejši in že na videz bolj zdravi.

PALMETO

Izvleček palmeta blokira 5-alfa-reduktazo, encim, ki testosteron pretvori v DHT oz. molekulo, ki je odgovorna za androgeno izpadanje las in androgene akne. Palmeto tako izkazuje antiandrogene in protivnetne učinke in je učinkovit pri umirjanju hormonskih izbruhov aken in zmanjšanju izpadanja las.

AŠVAGANDA

je v ajurvedi ena najbolj cenjenih rastlin. Vsebuje namreč vrsto antioksidantov, med katerimi so najmočnejši polifenoli, ki nas branijo pred napadi prostih radikalov in s tem upočasnjujejo procese staranja in odmiranje možganskih celic ter v boju proti toksinom. Ašvaganda ima tudi adaptogene lastnosti in torej telesu pomaga pri obrambnem odzivu na stres in pozitivno vpliva na hormonsko ravnovesje. Pozitivno vpliva na povečanje energije in vzdržljivosti.

RHODIOLA

ali rožni koren je antioksidant, ki podpira zaščito celic, krepi imunski sistem, prispeva k prekrvavitvi, povezani z delovanjem možganov, in deluje proti utrujenosti ob fizičnem naporu in protistresno ob čustvenem naporu. Vsebuje adaptogene spojine, ki organizmu pomagajo v boju proti škodljivim stresorjem.

AMLA

ali indijska kosmulja je rastlina, ki jo že stoletja uporabljajo v ajurvedi. Peroralni vnos amle povečuje antioksidativni potencial v plazmi in zmanjšuje oksidativni stres. Amla obenem vpliva na učvrstitev las, stimulira rast in zmanjša izpadanje las.

MELATONIN

ob površinskem nanosu neposredno na lasišče izboljša rast las, saj ščiti folikle in jih kot močan antioksidant varuje pred oksidativnim stresom, lasem pa podaljša anageno (rastno) fazo.

GINSENG

s svojimi glavnimi bioaktivnimi sestavinami, ginsenozidi, spodbuja rast novih las in preprečuje izpadanje. V zdravstvene namene se uporablja korenina ginsenga, ki pripomore k splošni telesni krepitvi in deluje kot učinkovit adaptogen, saj telesu pomaga pri prilagajanju na različne stresne dejavnike.