Trgovina

NAPAKE PRI NEGI, KI POVZROČAJO SUHO KOŽO BREZ SIJAJA

Suha koža je lahko vztrajen problem, ki ga pogosto še poslabšajo vsakodnevne navade pri negi kože. Razumevanje in izogibanje pogostim napakam pri negi lahko znatno pomagata pri ohranjanju zdrave, navlažene kože. Tu je nekaj pogostih napak pri negi kože, ki povzročajo ali poslabšajo suho kožo:

(1) Uporaba pretople vode

Temperatura vode vpliva na kožno bariero. Kožna bariera je sestavljena iz kožnih beljakovin in olj, ki preprečujejo izhlapevanje vode iz kože in jo ščitijo pred zunanjimi dejavniki. Bolj ko je voda topla, hitreje s kože spere naravna olja, odgovorna za zadrževanje vlage, zaradi česar koža postane bolj suha, razdražena in vneta. Ekstremne temperature (torej tako vroča kot tudi premrzla voda) lahko koži povzročijo več škode kot koristi.
Rešitev: Obraz spirajte z mlačno ali toplo vodo. In nikar ga ne grobo drgnite z brisačo, ampak nežno osušite s čisto brisačko, namenjeno le obrazu.

(2) Prepogosto čiščenje

Prekomerno umivanje obraza in uporaba agresivnih čistil lahko odstrani naravna olja, kar vodi v draženje in suhost.
Rešitev: Izberite nežen, vlažilni čistilni izdelek, ki spoštuje naravno bariero vaše kože. Omejite umivanje obraza na največ dvakrat na dan, zjutraj in zvečer, da preprečite prekomerno izsuševanje.

(3) Izpuščanje vlažilne nege

Neuporabe vlažilne kreme ali uporaba neustrezne kreme za vaš tip kože lahko vodi v suhost in poškodovano kožno bariero.
Rešitev: V svojo rutino vključite vlažilni izdelek za suho kožo in ga nanašajte na še vlažno kožo. Tisti s suho kožo poiščite "intenzivne" ali "hranilne" izdelke, in po potrebi nanesite debelejše plasti kreme, da bolje zadržuje vlago.

(4) Neizvajanje pilinga ali pretiran piling

Odmrle kožne celice se nalagajo na povrhnjici, kar naredi kožo pusto. Piling čisti in obnavlja teksturo kože, saj spodbuja celično presnovo in tudi zagotavlja takojšen učinek gladkosti, obenem pa tudi optimizira učinkovitost naslednjih korakov (serum in/ali krema). Po drugi strani lahko pretiran piling odstrani tudi zaščitno plast svoje kože in uniči njen naravni pH. Pregrob ali prepogost piling kožo izčrpa in dodatno postara zaradi vnetij.
Rešitev: Nežno izvajajte piling enkrat na teden z izdelkom, primeren za vaš tip kože, da odstranite odmrle kožne celice, ne da bi povzročili suhost. Izberite piling z nežnimi kislinami ali encimi.

(5) Ignoriranje ravni vlage v zraku

Kako dobro vemo, ali ima zrak, kjer se največ zadržujemo, dovolj vlage? Okolje z nizko stopnjo vlažnosti, ki je pogosto posledica uporabe klimatskih naprav ali ogrevanja, namreč lahko suši tudi vašo kožo.
Rešitev: V svojem domu ali pisarni uporabite vlažilnik, da v zraku ohranite zdravo raven vlage.

(6) Nezadostna hidracija

Žal pogosto pozabimo, da je za zdravo kožo poleg zunanje pomembna tudi notranja hidracija. Nezadostno pitje vode kožo izsuši, jo naredi pusto in "utrujeno". Z vodo se namreč hranila prenašajo do kožnih celic, obenem pa tudi odstranjujejo toksini.
Rešitev + bonus nasvet: Poleg topikalne nege je pomembno, da vsak dan zaužijete priporočeno količino vode. Za dodatno hidracijo kože poskrbite tudi s hrano, bogato z vodo (kot so kumare, melone, zelena idr.). Za globinsko vlaženje kože od znotraj po zajtrku in večerji nahranite svojo kožo z vitamini za svež in sijoč videz s Skin Glow.
Skin Glow z bogato in premišljeno mešanico izbranih vitaminov ter hialuronsko kislino in fitoceramidi v glavnih vlogah ponovno prebudi in poživi vašo kožo, ji vrne elastičnost in zdrav, sijoč videz. Njegove prednosti za vašo kožo?

intenzivna hidracija
večja elastičnost
izboljšana kožna bariera

> KLIK DO NAKUPA <