Trgovina

UČINKOVIT LEPOTNI SPANEC V 7 KORAKIH

Spanje je bistvenega pomena za naše zdravje. Zadostna količina kakovostnega spanja med drugim spodbuja učinkovitost imunskega sistema in zmanjšuje nevarnost za nastanek bolezni, pomaga pri premagovanju stresa, poskrbi pa tudi za lepoto, od koder izvira izraz »lepotni spanec«.

Zadosten in kvaliteten spanec namreč pripomore k mladostnejšemu videzu kože, saj se med spanjem koža obnavlja, spodbudi se proizvodnja kolagena, obenem pa je v tem času povečan obtok krvi, zaradi česar koža postane bolj sijoča.

Zbrali smo nekaj nasvetov, kako si zagotoviti optimalen spanec in s tem prispevati k čim lepši koži:

1) Uvedba urnika spanja.

Vsak dan hodite spat in vstajajte ob približno istem času. Vzdrževanje rednega urnika spanja pomaga uravnavati notranjo biološko uro, kar vodi v boljšo kakovost spanja.

2) Investirajte v kakovostno posteljnino.

Izberite udobno posteljnino, ki diha, npr. bombažne rjuhe, in svileno prevleko za vzglavnik, ki lahko prepreči draženje kože in zmanjšuje možnost nastanka gubic. Seveda je ključnega pomena tudi, da jih redno menjujete.

3) Obvladujte stres.

Izzivi sodobnega življenja lahko v telesu povzročijo stresne reakcije, ki vplivajo na kakovost spanja in se odražajo tudi na naši koži (z vnetji, povečanim izločanjem sebuma idr.). Pri obvladovanju stresa in zmanjšanju njegovih negativnih učinkov si lahko pomagamo s skrbno izbrano mešanico hranil in adaptogenov Balance in tako svoje telo dodatno podpremo pri lepotnem nočnem počitku.

4) Omejitev vnosa kofeina in težkih obrokov pred spanjem.

Ti lahko motijo spanje in prispevajo k nastanku vnetij in drugih težav s kožo.

5) Uporaba izdelkov za nočno nego kože.

Uporabljajte svojim potrebam primerne izdelke za nego, vlaženje in učvrstitev kože. Ti pogosto vsebujejo sestavine, ki najbolje delujejo, ko se koža med spanjem obnavljanja. Da bo koža nahranjena tudi od znotraj, pa poskrbi z bogatim lepotnim miksom 21 potentnih sestavin, združenih v Hair Skin Nails, ki še dodatno potencira vaš lepotni spanec.

6) Sproščujoč večerni obred.

Izberite večerni obred, s katerim telesu sporočite, da je čas za sprostitev. To lahko vključuje npr. branje ali meditacijo, vendar se pri tem izogibajte uporabi elektronskih naprav.


7) Spite na hrbtu.

Spanje na hrbtu lahko zmanjša nastanek drobnih linij in gubic na obrazu. Prav tako zmanjšuje stik med obrazom in blazino, kar zmanjšuje prenos sebuma in bakterij. Dolgolaske lase pred spanjem rahlo spnite, da preprečite stik las s kožo obraza.

Svojemu telesu privoščite učinkovit počitek in zasijte od znotraj navzven:

naročite Wellness Kit še danes!