Trgovina

NAJBOLJŠI KOLAGEN ZA LASE

Beseda kolagen izvira iz grščine, kjer κόλλα (kólla) pomeni lepilo, -γέν (-gen) pa ustvarjati, kar odlično ponazarja vlogo kolagena v našem telesu: deluje namreč kot lepilo, ki drži vse skupaj. Ker je najbolj razširjena beljakovina v našem telesu, smo o njegovem pomenu za sklepe, nohte, kožo in tudi lase slišali že veliko. Tudi dejstvo, da se v polni kapaciteti v našem telesu tvori do našega 20. leta, nakar začne njegova količina upadati za približno 1 % z vsakim naslednjim letom. Zaradi tega se svetuje nadomeščanje kolagena.

Toda kako sploh deluje?

Kolagen se po zaužitju v telesu razgradi na posamične aminokisline, ki potujejo na različna mesta, kjer so na voljo za izgradnjo novih molekul – kot že omenjeno: bodisi vezivnih tkiv, mišic, kosti, zob, črevesja, nohtov ali las.

Ampak, ali veš, da če si želimo izboljšati stanje las in jemljemo kolagen, dejansko ni zagotovila, da se bo zaužiti kolagen porabil za izgradnjo novih molekul kolagena prav v laseh? Telo namreč samo prepozna, kje najbolj potrebuje te gradnike in posledično tam porabi zaužito kolagensko dopolnilo. Prav zato mnogi ob uživanju kolagena ne opažajo učinkov, kjer bi si jih želeli.

Si torej sploh lahko pomagamo do lepših las s prehranskimi dopolnili?

Kolagen je vsekakor pomemben že zato, ker deluje kot podpora zdravemu načinu življenja in pri tem tudi celotnemu sistemu nege las. Je namreč primarna sestavina dermisa, ki med drugim vsebuje tudi lasne mešičke. Zato ima kolagen vlogo tudi pri obnavljanju kože lasišča in lahko njegovo dodajanje potencialno izboljša delovanje lasišča in mešičkov.

Ker pa ima človeško telo že samo sposobnost naravne proizvodnje kolagena, ki se sintetizira iz aminokislin iz zaužitih živil, bogatih z beljakovinami (govedina, piščanec, ribe, jajca, fižol itd.), lahko izberemo dopolnila, ki to naravno tvorbo spodbujajo, oziroma vsebujejo sestavine, ki poskrbijo za vse, česar telo samo po sebi ne zmore.

Ključne učinkovine za lase

Za uspešno sintezo kolagena so med pomembnejšimi vitamin C, cink in baker. Kapsule Hair Skin Nails poleg teh združujejo še številne druge, preverjeno učinkovite sestavine, ki še dodatno pripomorejo k lepšim, močnejšim in gostejšim lasem.

Med njimi so:

biotin, ki spodbuja rast las,
palmeto oz. žagastolistna palma uravnava hormonsko ravnovesje, kar je ključno za zdravje lasišča,
amla oz. indijska kosmulja je bogat vir antioksidantov, ki ščitijo lasišče pred prostimi radikali,
ceramidi skrbijo za hidracijo kože lasišča in s tem za ugodno okolje za rast las
• in še 14 drugih, ki jih lahko spoznaš tukaj.

Poleg tega, da Hair Skin Nails spodbuja tvorbo kolagena in vsebuje pravcati koktajl dokazano učinkovitih lepotnih sestavin, pa ima še ta dodatni plus, da je to veganski izdelek in je obenem primeren tudi za vse tiste, ki imajo alergijo na živila, ki sicer predstavljajo vir kolagena (ribe, jajca ipd.).

Še dodaten bonus Hair Skin Nails je tudi to, da s svojo dovršeno mešanico ne poskrbi zgolj za nego las od znotraj, ampak tudi za lepšo kožo in okrepljene nohte. Zato nikar ne odlašaj in svojemu telesu čim prej podari to dragoceno podporo.

Dopolnilo za lase