Trgovina

ŽE POZNATE TA ELIKSIR LEPOTE?

Že poznate rastlino, ki velja za pravi eliksir lepote? Njivska preslica (Equisetum arvense) je edinstvena rastlina, ki iz zemlje absorbira dragocene minerale ter ima tako protivnetne kot tudi antioksidativne lastnosti, uporablja pa se v kozmetiki, za pripravo kopeli in čajev ter kot dopolnilo.


Med drugim vsebuje silicij, ki ga mnogi opredeljujejo kot mineral mladosti, saj mu pripisujejo vlogo pri tvorbi kolagena in elastina, ki sta ključna za lepe lase, kožo in nohte, ter vezivnega tkiva, obenem pa tudi vlogo pri vzdrževanju elastičnosti sten krvnih žil, kar omogoča ustrezno oskrbo celic kože, lasnih korenin in nohtov s hranili. Pomanjkanje silicija v telesu je tako lahko eden od razlogov za zgubano kožo, krhke nohte in izpadanje las.


Njivska preslica pa ni le vir silicija. Vsebuje tudi akonitno in oksalno kislino, kremenčeve kisline, kalcij in kalij, raznorazne soli, saponine, ki delujejo kot antiseptik in pospešujejo celjenje ran, in flavonide, ki sopoznani po antioksidativnem delovanju. Antioksidanti v preslici tako ščitijo celice pred poškodbami zaradi prostih radikalov, medtem ko protivnetne lastnosti pomagajo zmanjšati vnetja, ki so pogosto vzrok za težave s kožo, kot so akne, rozacea in ekcem.


Njivska preslica je zaradi vseh teh izjemnih lastnosti prava zakladnica za našo lepoto in idealna sestavina kapsul Hair Skin Nails za popolno nego od znotraj, ki vam olajša pot do mladostne kože, močnih las ter lepih nohtov. Preizkusite ta naravni eliksir lepote tudi sami in odkrijte njegove koristi v družbi še 20 drugih izjemnih sestavin!