Trgovina

NAJPOGOSTEJŠE NAPAKE PRI NEGI NOHTOV

Premalokrat se zavedamo, da so nohti ogledalo našega zdravja in obenem tudi nege, saj k njihovemu slabenju pripomore tudi slaba ali celo napačna vsakodnevna skrb zanje. Katerim napakam pri negi se moramo izogniti, da pripomoremo k lepšim nohtom?

 

1) Striženje obnohtne kožice

Koža okoli nohta skrbi, da bakterije ne pridejo v koren nohta. Če se izrazito širi po nohtu, jo s temu namenjenimi sredstvi omehčamo in z ustrezno paličico potisnemo nazaj, nikoli pa je ne sami strižemo, saj se lahko vname.

2) Piljenje nohtov v obe smeri

Nohte pilimo, da preprečimo cepljenje. Vendar pozor: piljenje s hitrimi gibi v eno in drugo smer lahko povzroči precej škode, saj privede do »cvetočih«, torej vidno razplastenih nohtov, ki so vse prej kot zdravi. Potegi naj bodo nežni in potekajo naj v eno smer.

3) Malomarna skrb za pripomočke

Imeti moramo ločen komplet za nego nohtov na nogah in rokah, pripomočke pa redno umivati in razkuževati, da ne postanejo leglo bakterij. V kolikor uporabljaš škarjice za nohte ali ščipalec, jih po uporabi operi in razkuži, pilice pa redno menjuj.

4) Izsušenost nohtov

Zunanji dejavniki, kot so suh zrak, v zadnjem času pa tudi pogosta uporaba razkužil za roke nohte izsušijo do te mere, da postanejo krhki in lomljivi. Zato nohte redno masirajmo z olji ali kremami, da jih nahranimo, pospešimo prekrvavitev in dosežemo prožnost.

5) Neustrezna prehrana

Prehrana ima velik vpliv tudi na nohte, kar pomeni, da so lahko težave z njimi povezane s pomanjkanjem določenih hranil. Pomemben je zadosten vnos beljakovin, pogosto pa imajo še večji vpliv različni minerali in vitamini, kot je denimo B7 oz. biotin, ki je pomemben za tvorbo kreatina, bistvenega za rast nohta.

Tudi pri nohtih torej velja, da se lepota začne od znotraj, zato se z ustrezno nego in z le 2 kapsulama dopolnila Hair Skin Nails na dan še danes poslovi od oslabelih nohtov. Kapsule poleg biotina vsebujejo še 20 drugih sestavin v visokih odmerkih, ki delujejo celostno za učinkovito regeneracijo celic nohtov. Skrbno izbrani vitamini, minerali, antioksidanti in fitonutrienti delujejo v sinergiji za boljšo kakovost tvojih nohtov. Poskrbi, da se tvoja lepota začne od znotraj – tvoji nohti ti bodo zagotovo zelo hvaležni.