Trgovina

DO SANJSKIH LAS TUDI POLETI

V poletnem času naši lasje tudi dnevno doživljajo večje šoke: nihanje temperature, na primer, med klimatiziranimi prostori in zunanjimi vrtoglavimi temperaturami lahko lase izsuši, da vpliva poletnega sonca niti ne omenjamo. Posledica so krhki in suhi lasje brez sijaja. Če želimo, da so lasje kos soncu, kloru, morski soli in drugim zunanjim dejavnikom, moramo poleti ubrati pot bolj skrbne nege, ki pa se nam tudi po zaključku poletja še posebej obrestuje. Le kdo si ne želi lepih las vse poletje, jeseni pa izogniti izsušenim lasem slamnatega videza in povečanemu izpadanju las?

Če se le uspemo izogniti nekaterim slabim, na videz nedolžnim navadam, lahko tudi poleti in po koncu poletja uživamo mehke in sijoče lase.


ZAŠČITA 

Vsi vemo, kako pomembna je zaščita kože pred poletnim soncem, toda ko smo izpostavljeni soncu, je zelo pomembno, da zaščitimo tudi lase in lasišče. Sonce namreč lahko povzroči izsušenost las, česar ne gre zanemarjati, saj zaradi dehidracije postanejo manj prožni, krhki in zato tudi lomljivi. Najbolje je, da imamo lase spete v rahlo figo oziroma pokrite. Če nimamo pokrivala, pa nikar ne pozabimo nanesti zaščitne kreme tudi na prečko – lasišče je navsezadnje koža, prepogoste opekline lasišča pa škodujejo lasnim mešičkom in povzročajo redčenje las. Priporočamo, da lase tudi po dolžini zaščitimo pred soncem z zaščitnim sprejem ali serumom, saj sicer UV-žarki prodrejo v las in povzročijo razpadanje melatonina (zato nam poleti posvetlijo lasje) in spremembe v strukturi las, kar lahko spremeni tudi njihovo teksturo.

SPETI LASJE

Previdno: tesno speta čop ali figa nista dobra rešitev. Ena od posledic tesnega zatezanja las je namreč trakcijska alopecija oziroma izpadanje las, kjer z veliko silo delujemo na lasne mešičke in jih s tem slabimo. Dolgolaske dobro vemo, da je poleti včasih težko prenašati vročino s spuščenimi lasmi, ki se zlepijo na hrbet, zato si jih raje spnite v razrahljano figo ali čop, ki las in lasnih mešičkov ne obremenjujeta.

OBISK FRIZERSKEGA SALONA PRED DOPUSTOM

Čeprav se zavedamo, da bi na dopustu radi izgledali kar najbolje, barvanje las pred odhodom na dopust odsvetujemo, saj lase to dodatno obremeni, morska sol in klor pa poleg sonca pospešujeta bledenje barve. Vendar se obisku salona nikar ne odpovej: zmotno je namreč mišljenje, da je za striženje las najbolje počakati konec poletja, saj lasje z zdravimi konicami veliko lažje prenašajo vplive poletnega vremena.

MOKRIH LAS NE ČEŠEMO

Ko so lasje mokri, so bolj občutljivi, šibki in krhki. Vode se napijejo tudi lasni folikli, kar še povečuje možnost izpadanja las ob česanju. Če se že moramo počesati, to naredimo, kadar pri umivanju las nanesemo balzam ali masko, pri tem pa uporabimo široko nazobčan glavnik. Naj poudarimo še, da nepravilno krtačenje škoduje tako mokrim kot tudi suhim lasem. Česanja se namreč vedno lotimo pri konicah, nato počešemo srednji del dolžine, končamo pa z lasiščem. Zakaj? Tako najprej razvozlamo morebitne vozle brez nepotrebnega obremenjevanja foliklov.


IZPIRANJE LAS PO KOPANJU

Veliko nas je takih, ki si med vodnimi aktivnostmi radi zmočimo lase, ampak tako morska sol kot tudi klor v bazenski vodi lase poškodujeta. Sol in klor lase izsušita, odvzameta jim njihova naravna olja in zato izgubijo lesk, pomanjkanje vlage pa lahko povzroči luščenje kože lasišča, razpadanje zaščitne povrhnjice lasu in posledično lomljenje las ter razcepljene konice. Zato je pomembno, da lase po kopanju speremo. Zlasti posvetljeni lasje so bolj porozni in zato absorbirajo več klora in drugih lasnim vlaknom škodljivih snovi. Še en trik, kako lase zaščitimo pred vplivi slane in klorirane vode: preden gremo v vodo, lase zmočimo pod tušem, da postanejo manj vpojni.

USTREZNO UMIVANJE LAS

Hitro izpiranje las na plaži ali bazenu pa na koncu dneva nikakor ne zadostuje. Po povratku domov moramo lase temeljito oprati, in sicer z ne prevročo vodo, da lasišča in las ne dodatno izsušimo. Zaradi pogostejšega umivanja las v poletnem času je priporočljivo, da večkrat posežemo po globinskih maskah in uporabljamo ustrezne produkte, ki niso agresivni. Hair Kit združuje napredni šampon in tonik, ki s skrbno izbranimi in dokazano učinkovitimi sestavinami zagotavljata nahranjene lase in lasišče, stimulacijo rasti las in zmanjšanje izpadanja. Bogata formula tonika za nego lasišča vsebuje niacinamid, melatonin, alantoin, pantenol in pšenične proteine, ki si prizadevajo obnoviti in zaščititi lase v sami korenini, lasišče pa pomiriti in podpreti njegovo naravno ravnovesje. Redna uporaba šampona pa s kofeinom, biotinom, niacinamidom in drugimi aktivnimi sestavinami prispeva h krepitvi lasnih vlaken in stimulaciji rasti močnih, prožnih in sijočih las, ki ne izpadajo. Popoln dvojec za nego, preventivo in zaščito pred zunanjimi vplivi tega poletja!

 

Med samim umivanjem las se izogibamo čezmernemu trenju las, ki lasna vlakna poškoduje. Iz enakega razloga las po končanem umivanju ne drgnemo z brisačo, ampak jih samo popivnamo. In čeprav nas na tople poletne večere utegne zamikati, da bi šli spat z mokrimi lasmi, se temu raje izognimo: kombinacija toplote in vlage ustvarja idealne pogoje za hitro razrast bakterij, ki lahko ostanejo na vašem vzglavniku. Obenem se z vpijanjem vlage v posteljnino med spanjem lasišču poruši naravna lipidna pregrada, kar lahko privede do nastanka prhljaja.

To so majhni koraki, ki pa privedejo do velikih sprememb – naj bodo krhki, suhi in izpadajoči lasje preteklost, božanski lasje pa tvoja prihodnost!